MANKY.se ger dig några enkla tips och tvättråd av en mössa.   

Det kan hända att mössor tappar passformen de en gång hade vid köptillfället. Manky.se hjälper dig med tips som gör att den sitter som den ska. Det som händer med mössor är att trådarna som är väldigt tjocka blir större eller att mellanrummet mellan dem töjs. Genom några enkla procedurer löser vi detta problem för dig.  

Det effektivaste man kan göra är att tvätta mössorna, helst i maskin, men det funkar också med vanlig handtvätt. Efter att man tvättat mössan lägger man den på tork och låter den torka i tumlaren eller vanligt (bäst resultat i torktumlaren), detta leder till att de tjocka trådarna blir tajtare och mellanrummen minskar. (Precis som scenen i Lucky Luke, när gangsterns byxor blir helt löjligt tajta då han hoppat i floden). 
Du ska helst göra dessa tvätt och tork procedurer endast med den avsedda mössan och inga andra plagg. Ömtåliga mössor är svårt då dessa lättare går sönder, men gör då hellre en enkel handtvätt och låt torka i luften.

Om du har en mössa med pälsboll ska du inte tvätta i maskin, utan handtvätta den varsamt. Pälsboll mössor kan du köpa här.  

När man ska köpa mössa kan det hända att den kan vara liten, för tajt, för kort eller för bred. Vi hjälper dig här nedan med lite användbara råd som man kan använda sig av för att få mössan som man vill.  
Om det skulle vara så att den är för tajt  och du vill få den större och pösigare, lägg mössan i våt ett tag så att trådarna blir mjuka och när den sedan torkar så ska du dra i mössan lite då och då tills den är helt torr, det viktigaste är i slutet. Viktigt, dra inte för hårt så att trådarna går sönder. Man kan gå på med ett strykjärn på mössan, detta gör att den töjs ut och blir större precis som när du stryker andra plagg. (Detta ska ske under låg värme och stryk inte om mössan har ett tryck).

Ibland kan mössor bli stela eller vara stela när man köpte dem. Det lättaste att göra då är att töja ut den lite antingen genom att dra i den, man kan också tvätta den i maskin med sköljmedel. Akta så att den inte blir för liten under torkningen, töj ut den lite lätt genom att dra i mössan. 

Vi har även halsdukar och kan helt enkelt rekommendera er att följa samma tips och råd även för dessa kategorier. Halsdukar är lite ömtåligare så kör dem inte i maskin.

För mer tips och rabattkoder hos Manky.se kan du kolla här.   

Hoppas tipsen och råden varit till hjälp, om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta oss.


Alltid fri frakt

3-5 dagars leverans

60 dagars öppet köp

Störst i Sverige på mössor

Gilla oss på sociala medier

Få exklusiva erbjudanden och rabatter först av alla genom vårt nyhetsbrev.

Nöjda kunder
"Tack för mössan och den otroligt snabba leveransen. Min dotter älskar den och vägrar ta av den." "Tack för tipset jag fick från er igår, jag är jättenöjd med mössan." "Fick mitt paket idag i brevlådan. Kvaliteten på mössan är över mina förväntningar."